Waarom?

Iedere hond heeft baat bij een bezoekje aan het trimsalon, ook kortharigen, die enorm kunnen verharen!

Afhankelijk van het vachttype wordt jouw hond geplukt, geknipt, geschoren of ontwolt.

Alle ruwharige honden (bijvoorbeeld: Bouviers, Schnauzers en terrierrassen) worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt. Zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder gemodelleerd met de schaar.

Poedels en honden met een gelijkaardig vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

Maltezers, Shih-tzu’s, kruisingen en honden met dit vachttype worden naar wens van de klant lang gelaten, geknipt of geschoren.

In de winter kan je je hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last hebben van vocht dan van kou en …lang haar blijft langer nat.

Een volledige behandeling is altijd inclusief:

  • controle/reinigen van de oren
  • nagels knippen
  • schoonmaken van de ogen
  • wassen en föhnen (bij trimrassen in overleg)

Wat gebeurt er met uw hond in het trimsalon? IMG_8871

Wanneer je je hond naar een trimsalon brengt, moet je hem enkele uren afstaan. Eerst bespreken we samen jouw wensen en de mogelijkheden. Dan geven we jou het uur waarop je je hond magkomen ophalen ofwel geven je een belletje, zo hoeft je beste vriend niet te langte wachten. Daarna nemen we de hond mee naar de trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

We vragen wel het uur van ophalen te respecteren, het is niet fijn om de laatste puntjes op de I te zetten als de hond door het dolleheen is omdat die zijn baasje gezien heeft.

Je hond is in goede handen maar je wilt er liever toch even bij blijven? Dit is zeker bespreekbaar.

 

Wat je zelf kan en moet doen!

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de "baas". Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert je hond de kam en/of borstel makkelijk te accepteren. Kom rustig eens langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen je dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Veel eerder dan je denkt is jou hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Vanaf de tijd dat je hond volledig ingeënt is, kunnen wij al een puppytrim geven. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want meestal is er een wachttijd van enige weken, en…vergeet uw afspraak niet, uw trimsalon heeft tijd voor u gereserveerd.